h1

EVROPSKO MLADINSKO PRVENSTVO ( Palma de Malorca)

september 28, 2006
 • EVROPSKO MLADINSKO PRVENSTVO ( Palma de Malorca)

  Na Palmi de Mallorci je bilo od  6.-9.julij 2006 mladinsko evropsko prvenstvo v plavanju.

  Dobro formo ob pravem času je potrdil Damir Dugonjič, ki je tretji dan mladinskega evropskega plavalnega prvenstva na Palmi de Mallorci v svoji paradni disciplini na 50 m prsno osvojil srebrno odličje z novim slovenskim mladinskim državnim rekordom 28,62.  

  Damir je tudi na 100 m prsno z 1:03,81 dosegel nov slovenski mladinski rekord in se kot 5. prepričljivo uvrstil v polfinale.

  V polfinalu je plaval 1:03,83 ter se s sedmim časom uvrstil finale.

  V finalu pa je na 100 m prsno še enkrat popravil slovenski mladinski rekord, ki je zdaj 1:03,73 minute, kar je na koncu zadostovalo za šesto mesto. 

  Adja Pečnik se je uvrstitev med najboljših 16. na 400 m mešano

  Lea Kos je bila 24. na 50 m prosto in 28. na 100 m prosto

  Gabriela Golob je bila 19. na  200 m hrbtno in 29. na 100 m hrbtno

    

  21. slovenska medalja na MEP 

 Za zlato zmanjkal le kanček sreče 

Plavalec ravenskega Fužinarja , dijak Gimnazije Ravne na Koroškem Damir Dugonjič je na mladinskem evropskem prvenstvu na Palmi de Mallorci v soboto osvojil srebrno odličje. Skupaj je to že 21 kolajna za slovenske plavalce na tovrstnem tekmovanju, obenem pa prva za Fužinar, klub, ki bo prihodnji teden z odprtim državnim prvenstvom proslavil 60-letnico delovanja.

Dugonjič je bil z nastopi na MEP seveda zelo zadovoljen, saj je ob kolajni na 50 m prsno zabeležil še finale na 100 m prsno, kjer je bil sedmi. V obeh disciplinah je popravil tudi mladinska državna rekorda. “Seveda je možno poiskati razloge, zakaj sem bil drugi. Ni se mi povsem izšel prihod v cilj in tekmec mi je tam ukradel stotinke, ki so ga pripeljale do zlata. Če bi se izteklo tudi to, bi plaval okrog 28,5, kar je bil prvotni cilj. Vse do konca sem namreč vodil. Ne glede na to, pa moram biti z dosežki zadovoljen,” je dan po osvojeni kolajni svoje nastope ocenil 18-letni Korošec, ki je že lani na 50 m prsno na MEP zasedel peto mesto.

Dijak ravenske gimnazije je priznal, da je bil prvič na tekmi tudi izjemno napet, saj je kolajno pričakoval. “Res nisem bil tako sproščen, kot denimo decembra na evropskem prvenstvu v Trstu. Treme običajno nimam, tukaj pa je je bilo kar nekaj.” Dugonjič pa je popravil tudi slovenski mladinski rekord na 100 m prsno. “Za to razdaljo potrebujem več treninga. Na polovici sem bil še drugi, nato pa sem izgubil nekaj mest.”

Prvega plavalca Fužinarja s “pravo” kolajno čakajo novi izzivi. Že prihodnji teden je v domačem bazenu na sporedu državno prvenstvo. “Upam, da bom doma dosegel vsaj podobne izide kot tukaj. Morda se bo dalo tudi še kaj izboljšati.” Konec meseca pa ga čaka še nastop na članskem evropskem prvenstvu v Budimpešti, saj se je lani pridružil članski reprezentanci, za katero je debitiral decembra v Trstu. “Tja grem predvsem nabirati izkušnje. Upam, da bo forma do takrat zdržala, saj je bil vrhunec načrtovan za Španijo. Bomo videli.”

Letos ima v programu še nastop na EP v 25-metrskem bazenu v Helsinkih, marca je na sporedu svetovno prvenstvo v Melbournu. “Nastopa v malem bazenu se veselim, saj je v njem lažje plavati.

Vir: Plavalna zveza Slovenije

Advertisements
%d bloggers like this: